Vodní fritézy
Nejprodávanější
Výpis produktů

Vodní fritéza elektrická Movilfrit, dvoukošová, stolní provedení, systém 2x 10 l oleje a 2x 3,5 l vody. Jedinečný systém, který prodlužuje životnost oleje, olej má až 10ti...
Ovládací prvky výpisu
Vodní fritézy Movilfrit na systému OLEJ - VODA: je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobky, které se oddělí od fritované potraviny.
Voda i olej jsou v 1 nádobě. Voda je na dně nádoby, olej nad ní. Odpadlé částečky potravin padají na dno, do vody, usazují se tam. Nepřipalují se a tím se prodlužuje životnost oleje. A současně to umožňuje fritovat různé druhy jídla bez míchání chutí. Mění se voda, odstraní se zbytky, olej zůstává čistý, není nutné jej filtrovat. ÚSPORA OLEJE.
Systém pohyblivých těles - Fritéza Movilfrit se systémem pohyblivých těles, která lze zvýšit do polohy umožňující prohřívat jen nutnou vrstvu oleje, má řadu významných výhod:
- Úspory energie tím, že ohřívá pouze potřebný objem oleje v každém koši fritézy
- Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie dává rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje
- Větší trvanlivost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme. Navíc odpadlé částečky potravin padají na dno a nepřipalují se, usazují se tam a vypustí se s nadbytečnou vodou.
U nepohyblivých topných těles (klasické elektrické a plynové fritézy), která se v zájmu využití prostoru umísťují co nejblíže ke dnu olejové vany, je nutno ohřívat celý objem oleje nad nimi, i když právě fritujeme menší dávku potravin.
- do vody ve fritéze je zapotřebí dát alespoň špetku (či 100g na 1l vody dle návodu) soli kvůli konzervaci a lepšímu oddělení vody od oleje díky hustotě kapalin