Vodní fritézy

Nejprodávanější

fagor FE 25
 
31 990 Kč
(38 707,90 Kč včetně DPH)
fagor fe18
 
27 500 Kč
(33 275 Kč včetně DPH)
Vodní fritéza elektrická Movilfrit F 10+10
44 368 Kč –11 %
Původně: 44 368 Kč  (–11 %)
39 487 Kč
(47 779,27 Kč včetně DPH)
3 položek celkem

Výpis produktů

fagor fe18
33 275 Kč včetně DPH
27 500 Kč

Elektrická fritéza s vodním filtrem Fagor FE 18. Vana se studenou vodní zónou, objem vany 18l. Termostatické ovládání teploty 60–215 °C. Bezpečnostní termostat. Opláštěná topná...

Kód: FE18
fagor FE 25
38 707,90 Kč včetně DPH
31 990 Kč

Elektrická fritéza s vodní zónou Fagor FE 25. Vana se studenou vodní zónou, objem vany 25 l. Termostatické ovládání teploty 60–215 °C. Bezpečnostní...

Kód: FE25
Vodní fritéza elektrická Movilfrit F 10+10
Akce
44 368 Kč –11 %
47 779,27 Kč včetně DPH
39 487 Kč

Vodní fritéza elektrická Movilfrit, dvoukošová, stolní provedení, systém 2x 10 l oleje a 2x 3,5 l vody. Jedinečný systém, který prodlužuje životnost oleje, olej má až 10ti...

Kód: F1010

Ovládací prvky výpisu

3 položek celkem

Vodní fritézy Movilfrit na systému OLEJ - VODA: je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobky, které se oddělí od fritované potraviny.

Voda i olej jsou v 1 nádobě. Voda je na dně nádoby, olej nad ní. Odpadlé částečky potravin padají na dno, do vody, usazují se tam. Nepřipalují se a tím se prodlužuje životnost oleje. A současně to umožňuje fritovat různé druhy jídla bez míchání chutí. Mění se voda, odstraní se zbytky, olej zůstává čistý, není nutné jej filtrovat. ÚSPORA OLEJE.

Systém pohyblivých těles - Fritéza Movilfrit se systémem pohyblivých těles, která lze zvýšit do polohy umožňující prohřívat jen nutnou vrstvu oleje, má řadu významných výhod:

- Úspory energie tím, že ohřívá pouze potřebný objem oleje v každém koši fritézy
- Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie dává rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje
- Větší trvanlivost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme. Navíc odpadlé částečky potravin padají na dno a nepřipalují se, usazují se tam a vypustí se s nadbytečnou vodou.

U nepohyblivých topných těles (klasické elektrické a plynové fritézy), která se v zájmu využití prostoru umísťují co nejblíže ke dnu olejové vany, je nutno ohřívat celý objem oleje nad nimi, i když právě fritujeme menší dávku potravin.

  • do vody ve fritéze je zapotřebí dát alespoň špetku (či 100g na 1l vody dle návodu) soli kvůli konzervaci a lepšímu oddělení vody od oleje díky hustotě kapalin