Příslušenství k profi myčkám

K profesionální myčkám nádobí nebo skla potřebujeme vždy nějaké příslušenství jakou jsou mycí koše, nástavce na mycí koše, držáky na talíře, košíčky na příbory či čističe myček pro dokonalé vyčištění mycího systému myčky. Níže si popíšeme, jaké možnosti můžete využít k efektivnímu mytí nádobí a skla na profi myčce.

  • 1. Mycí koše

Mycí koš do myčky je základním prvkem. Mycí koše rozdělujeme na velikosti 35x35, 40x40, 50x50 a větší koše na gastronádoby a černé nádobí. Koše do myček na sklo jsou o velikosti 35x35 a 40x40 cm. Koše o velikosti 50x50 cm jsou pro myčky na nádobí a můžeme je rozdělit na základní, na příbory a na talíře. Koš základní a na příbory má hladké dno. Koš na talíře má trny, mezi které se vkládají talíře, aby v mycím koši byly dobře upevněny.

  • 2. Speciální mycí koše a nástavce

U myček na sklo se často využívá držák talířů, který se vloží do mycího koše 40x40 cm a tento koš poté slouží na mytí talířků. U myček na nádobí se využívá koš na příbory, který opět vložíme do základního koše 50x50 cm a tento koš poté využíváme na mytí příborů, kdy máme 8 uzavřených sekcí na příbory. Nástavce na mycí koše 50x50 cm umožňují zvýšení obvodu koše o cca 5 cm a tedy mytí vyšších skleniček či inventáře, které se poté v myčce nepřevrátí či zbytečně nerozbijí. Plastový nástavec na sklenice ke koši 50x50 cm umožní mytí skleniček na sekty o počtu 25 ks.

  • 3. Mycí koše Winterhalter

Drátěné mycí koše se speciální plastovou úpravou od německé společnosti Winterhalter, jsou kvalitní koše, které můžeme využít na mytí misek, skla, příborů, talířů a dalšího inventáře. Mycí koše Winterhalter jsou o rozměru 40x40 a 50x50 cm. Speciální mycí koš na talíře je rozdělen na 8 příhrádek, což umožňuje mytí až 16 talířů zároveň. Mycí koš na sklo se 4 příhrádkami umožňuje pohodlné mytí skleniček, protože koš efektivně brání proti nárazu skleniček o sebe a tedy případné rozbití skla.

  • 4. Čištění myčky

Každá myčka potřebuje pravidelnou údržbu. Mezi základní prvky patří mycí a oplachové prostředky, které je nutné používat. Dále musí obsluha stroje mýt sýta a různé filtry, aby myčka správně fungovala a zachytávala drobné nečistoty. Je dobré používat sypký čistič myčky, který se nakoncentruje do mycího roztoku, nechá se působit a poté se myčky spustí prázdná (bez mycích košů) na mycí cyklus a toto mytí opakujeme celkem 3x. Poté myčku vypustíme a necháme znovu napustit. Tímto pročištěním docílíme toho, že se pomocí čističe pročistí celý mycí systém myčky a odstraní nečistoty v myčce, čerpadlech a hadicích stroje. Orkán čistič myčky můžeme též využít u domácích myček nádobí, kdy čistič nasypeme do mycího prostoru a prázdnou myčku zapneme na standardní program.

 

Potřebujete nějaký mycí koš či speciální nástavec, který jste nikde nenašli? Ozvěte se nám na info@smartgastro.cz a rádi Vám pomůžeme s výběrem.