Jak vybrat kuchyňský robot do profi kuchyně

Univerzální kuchyňské roboty jsou pomocníci do každého provozu, kde je zapotřebí míchat těsto, bramborovou kaši či potřebujete umlýt maso. Kuchyňské roboty Vám zkrátka usnadní a zefektivní procesy v kuchyni. Roboty mají robustní konstrukci  a  jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, která zaručí jeho odolnost a stabilitu. S výběrem kuchyňského robotu Vám poradíme níže dle postupu, který jsme pro Vás vypracovali.

  • 1. Velikost kotlíku a stroje

Velikost kotlíku je zcela zásadní a proto je velice důležité zvolit ten správný objem. Můžeme vybírat z velikostí 5, 8, 10, 20, 30, 40, 50, 60 a 80 litrů. Je zapotřebí si uvědomit, že objem nádoby neznamená počet kilogramů mouky, kterou můžete do kotlíku vložit. Ke kotlíkům od 40 do 80 litrů je zapotřebí přikoupit ještě manipulační vozík pro snadnou manipulaci s kotlíkem a kvůli pohybu po kuchyni. Podle velikosti stroje dělíme kuchyňské roboty na stolní provedení a samostatně stojící. Stolní provedení je do objemu nádoby 10 l a samostatně stojící od kapacity 20 do 80 litrů.

  • 2. Základní a příplatkové vybavení

Ke každému profi kuchyňskému robotu dostanete základní sadu a to: metlu, hák a míchač. K vybraným kuchyňským robotům si můžete přikoupit mlýnek na maso a krouhač zeleniny. Tyto nástavce ze stroje udělají multifunkční zařízení, na kterém můžete zpracovávat maso, zeleninu či ovoce.

  • 3. Značka stroje a kvalita

V naší nabídce máme značky Spar, české RM Gastro a Robomix. Jedná se o velice kvalitní produkty, které vynikají svojí robustností a spolehlivostí. U každé značky nabízíme prodej příslušenství, náhradních dílů a následný servis strojů.

  • 4. Ovládání stroje

Ovládání kuchyňských robotů je pomocí tlačítek a páček. Každý kuchyňský robot má ovládání rychlosti, většinou bývají 3 nebo 4 rychlosti stroje. Profi kuchyňské roboty jsou vybaveny bezpečnostním tlačítkem Total stop, které slouží k okamžitému zastavení stroje. U univerzálních robotů ještě nepronikl trend dotykových panelů. Pouze roboty RM Gastro nabízejí ovládání pomocí digitálního ovládání a to velikosti s 30 a 60 litrovým kotlíkem označené DIGI. Menší a střední roboty mají manuální zdvih nádoby, velké stroje disponují automatickým zdvihem nádoby, který zaručuje pohodlnou obsluhu stroje.

  • 5. Údržba a čištění stroje

Každý přístroj potřebuje čištění a údržbu. Po každém použití je zapotřebí umýt kotlík a použité náčiní (metlu, hák, míchač). Vybrané náčiní je možné umývat v profesionální myčce nádobí. Dále je zapotřebí pravidelná servisní prohlídka stroje alespoň 1x za rok, aby servisní společnost prohlédla přístroj a zkontrolovala správnou funkčnost motoru.

  • 6. Bezpečnostní funkce

Moderní stroje jsou vybaveny bezpečnostní pojistkou proti neočekávatelnému zapnutí stroje. Univerzální roboty jsou také vybaveny pojistkou proti přehřátí, aby nedošlo k poškození motoru vzhledem k míchání velkého množství těsta. Profi kuchyňské roboty jsou dále vybaveny protiskluzovými nožičkami, aby robot při chodu stál na pevném místě a nedocházelo k jeho posunu.

  • 7. Jaké benefity Vám pořízení stroje přinese?

+ perfektně připravené suroviny k dalšímu zpracování

+ úspora času

+ personál se věnuje činnostem přinášejícím větší přidanou hodnotu

+ eliminace těžké a namáhavé práce

 

Máte nějaké další případné dotazy? Neváhejte se na nás obrátit na telefonu 777 599 233 či emailu info@smartgastro.cz a rádi Vám cokoliv zodpovíme.