Výhody vodních fritéz Movilfrit

Vodní fritéza se stala velice oblíbeným pomocníkem v profesionální kuchyni díky unikátnímu využití vody a oleje v jedné nádobě. Jak to celé funguje? V dnešním článku si vše důkladně vysvětlíme a popíšeme výhody vodních fritéz. V naší nabídce naleznete stolní provedení, tak skříňové provedení vodních fritéz.

  • 1. Princip fungování

Vše funguje na systému OLEJ - VODA: je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobky, které se oddělí od fritované potraviny.

Voda i olej jsou v 1 nádobě. Voda je na dně nádoby, olej nad ní. Odpadlé částečky potravin padají na dno, do vody, usazují se tam. Nepřipalují se a tím se prodlužuje životnost oleje. A současně to umožňuje fritovat různé druhy jídla bez míchání chutí. Mění se voda, odstraní se zbytky, olej zůstává čistý, není nutné jej filtrovat.

  • 2. Systém pohyblivých těles

Fritéza Movilfrit se systémem pohyblivých těles, která lze zvýšit do polohy umožňující prohřívat jen nutnou vrstvu oleje, má řadu významných výhod. U nepohyblivých topných těles (klasické elektrické a plynové fritézy), která se v zájmu využití prostoru umísťují co nejblíže ke dnu olejové vany, je nutno ohřívat celý objem oleje nad nimi, i když právě fritujeme menší dávku potravin.

  • 3. Výhody vodních fritéz

+ Úspora oleje

+ Úspory energie tím, že se ohřívá pouze potřebný objem oleje v každém koši fritézy

+ Větší životnost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme (při správném používání, odpouštění vody a nečistot až desetinásobek oproti klasickým fritézám)

+ Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie přináší rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje

 

Pro správnou funkčnost vodních fritéz je nutné do vody ve fritéze zapotřebí dát alespoň špetku soli (či 100g na 1l vody dle návodu) kvůli konzervaci a lepšímu oddělení vody od oleje díky hustotě kapalin.

Jak jsme již výše zmínili, vodní fritézy mají řadu výhod oproti klasickým fritézám. Využijte výhody vodní fritézy ve svůj prospěch a šetřete na provozních nákladech, které velmi zatěžují provoz gastronomických provozů. Vaše další případné dotazy k fungování vodních fritéz Vám rádi sdělíme na telefonu 777 599 233